Wyszukaj na stronie

Πώς να ανανεώσετε τις γδαρμένες, γυαλιστερές επιφάνειες;

Τα γρατζουνιές και οι θαμπές βάρκες πρέπει να βαφούν για να δείχνουν σαν καινούριες; Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλούς τρόπους.

Εάν οι ζημιές βρίσκονται πάνω από τη γραμμή του νερού και δεν οφείλονται σε ελαττωματική κατασκευή ή λανθασμένη κατασκευή της θωράκισης, αλλά πρόκειται για ζημίες που προέκυψαν κατά τη χρήση, τότε η επισκευή μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μέρες.

Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Πώς να ανανεώσετε τις γδαρμένες, γυαλιστερές επιφάνειες;

Προετοιμασίες

Οι επισκευές σε γιότ γίνονται τόσο σε επαγγελματικά εργαστήρια όσο και σε ερασιτεχνικές συνθήκες. Όταν οι εργασίες γίνονται σε κλειστούς χώρους, πρέπει να φροντίσετε για κατάλληλη αερισμό και ανταλλαγή αέρα. Όταν εργάζεστε στο εξωτερικό, αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο των επιφανειών πάνω στις οποίες γίνεται η επισκευή. Η ιδανική θερμοκρασία είναι στο εύρος 18 – 23°C. Μικρές αποκλίσεις είναι αποδεκτές, αλλά αξίζει να γνωρίζετε τις πιθανές συνέπειες. Η εφαρμογή δισυσταθών χρωμάτων και σπατουλών σε χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσει σε σημαντική επιβράδυνση του χρόνου πολυμερισμού. Αντίστοιχα, υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, καθώς και η θερμαινόμενη επιφάνεια επισκευής θα οδηγήσουν σε εμφάνιση ελαττωμάτων στο χρώμα. Η υγρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 75%. Πρέπει να αποφεύγετε τις βροχές και την επίστρωση ομίχλης σε μη σκληρυνμένες σπατουλόνες και φρεσκοβαμμένες επιφάνειες.

Ξεκινήστε τη δουλειά με τον προσεκτικό καθαρισμό ολόκληρου του στοιχείου. Από το στάδιο αυτό μπορείτε να αφαιρέσετε τα παλιά φθαρμένα χρώματα ή τα χαλαρά κομμάτια υποστρώματος από την επιφάνεια. Η καθαριότητα της επιφάνειας θα μας επ

Εργασία

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ζημιές σε μεγάλη επιφάνεια, μπορείτε να εξετάσετε το μερικό τρίψιμο του κατεστραμμένου στρώματος σπατουλόνας. Για την αφαίρεση μεμονωμένων ζημιών και μικρών σημείων γρατζουνιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σφαιρική φρέζα ή μια σκαλιστική συσκευή. Οι ζημιές πρέπει να διευρυνθούν ώστε να δημιουργήσουν το σχήμα του γράμματος V, και στη συνέχεια να γίνει στρογγυλειά των ακμών. Κατά τη διάρκεια του τριβής πρέπει πάντα να προσέχετε ώστε να μην τρίβετε πολύ βαθιά και να μην καταστρέψετε το υποστρώμα του λαμιναριού. Μετά το τρίψιμο, απλά καθαρίζετε την επιφάνεια από τη σκόνη του τριβίου και απολεπίζετε τον τόπο της επισκευής, και στη συνέχεια ορίζετε τον τόπο της επισκευής και τη γραμμή εφαρμογής χρησιμοποιώντας βαφική ταινία.

Συμπλήρωση Κενών

Αναμείξτε την κατάλληλη ποσότητα σπατουλόνας DRY FAST με τον σκληρυντή σε αναλογία βάρους 100:2. Είναι καλό να προγραμματίσετε τη δουλειά σας έτσι ώστε να μην προετοιμάσετε μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντος από αυτήν που μπορεί να καταναλωθεί μια φορά. Ο χρόνος ζωής του μείγματος, γνωστός ως potlife, είναι περίπου 6-7 λεπτά στους 20°C.

Γεμίζουμε τις ζημιές εφαρμόζοντας την κατάλληλη ποσότητα σπα

Εξομαλίζουμε την επιφάνεια αφήνοντας ένα μικρό περίσσευμα, το οποίο επιτρέπει μετά το γυάλισμα να γίνουν οι πολιρικές εργασίες. Οι εργασίες γυάλισμα γίνονται μετά την πλήρη σκλήρυνση του γεμίσματος με βάση το ζελκοτ. Σε περιπτώσεις μεγάλων περισσειών για τον προετοιμαστικό γυάλισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλόγιστο χαρτί αμμώδες P240 – P400, ενώ για τον τελικό γυάλισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλόγιστο χαρτί αμμώδες P600 – P1500, όπου πριν από την πολίριση μπορεί να ολοκληρωθεί στην βαθμίδα 1200 ή 1500.

Γυάλισμα

Μια ασφαλής πάστα ακόμα και για ερασιτεχνική χρήση και μια πάστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ακόμα και σε απαιτητικά σκούρα χρώματα είναι η πάστα S1 Premium Sea-Line. Τα καλύτερα αποτελέσματα με την S1 Premium θα πετύχουμε σε συνδυασμό με τον απλικατέρ από αρνί. Η μαλλίνη από αρνί θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τον κίνδυνο υπερθέρμανσης και τη μη αναστρέψιμη εκγύμνωση του γεμίσματος. Ξεκινάμε τη δουλειά απλώνοντας μικρή ποσότητα πάστας στην κεφαλή και στην επιφάνεια που προορίζεται για γυάλισμα.

Θα πρέπει να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια που προορίζεται για γυάλισμα, αλλά μια υπερβολική ποσότητα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρόνο εργασίας, μείωση της απόδοσης της μαλλίνης, μείωση της δύναμης κοπής της πάστας και φυσικά αύξηση της κατανάλωσης πάστας γυαλίσματος. Συνοψίζοντας – χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα προϊόντος και, αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία ή προσθέστε κατά τη διάρκεια του γυαλίσματος. Ξεκινήστε τον περιστροφικό γυάλισμα από τις χαμηλότερες δυνατές στροφές.

Αυτό θα είναι περίπου 800-1000 στροφές ανά λεπτό. Μην πιέζετε υπερβολικά την κεφαλή στην επιφάνεια και χρησιμοποιώντας ολόκληρη τη μαλλίνη γυαλίσματος, γυαλίζουμε την επιφά

Τα πολύ γρήγορα ή ανεπαρκή κινήματα θα μειώσουν την αποτελεσματικότητα του γυαλίσματος και σίγουρα θα επιβραδύνουν τον χρόνο που απαιτείται για να επιτευχθεί ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, η υπερβολικά μακρά εργασία σε ένα σημείο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και ζημία του γεμίσματος. Σε επίπεδες επιφάνειες, αξίζει να εκμεταλλευτείτε ολόκληρη την επιφάνεια της μαλλίνης γυαλίσματος.

Η αύξηση της ενεργού επιφάνειας της μαλλίνης επιταχύνει τη διαδικασία γυαλίσματος και επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση της πάστας και της κεφαλής γυαλίσματος. Όταν κατά τη διάρκεια του γυαλίσματος η πάστα αρχίζει να αλλάζει τη συνοχή της και να φαίνεται σαν ελαφρώς διαφανής εμουλσίωση, πρέπει να αυξήσετε σταδιακά τις στροφές της μηχανής μέχρι την πλήρη διάλυση της πάστας και την επίτευξη λάμψης στην επιφάνεια. Στο τελικό στάδιο διάλυσης της πάστας επιτρέπεται η αύξηση των στροφών της μηχανής γυαλίσματος έως τις μέγιστες 1800 στροφές ανά λεπτό.

Ενδεχόμενα υπολείμματα πάστας στην επιφάνεια μπορούν να αφαιρεθούν με ένα μαλακό πανί και το υγρό S3 Finish Cleaner Sea-Line. Το S3 σε αυτό το στάδιο λειτουργεί επίσης ως υγρό ελέγχου.

Η γυαλισμένη επιφάνεια αξίζει να προστατευτεί από τη δράση τη

Ελέγξτε επίσης

Οι συχνές ερωτήσεις μας Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να απολιπάνω επιφάνειες με ασετόν;

Δεν συνιστούμε τον απολεπισμό της επιφάνειας με ασετόν, επειδή το ασετόν παραπέμπει πολύ γρήγορα, επηρεάζοντας την ποιότητα του καθαρισμού της επιφάνειας που προορίζεται για βαφή.

Γιατί το κάτω μέρος του σκάφους είναι καλυμμένο με βλάστηση παρά τη χρήση αντιρρυπαντικής βαφής;

Πιθανές αιτίες

  • Υπερβολικά λεπτό στρώμα αντιθαμπωτικού χρώματος,
  • Επιλογή μη κατάλληλου αντιθαμπωτικού για τον τύπο σκάφους / γιαχτών,
  • Διάλυση του αντιθαμπωτικού χρώματος,
  • Μη κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας πριν από την εφαρμογή του αντιθαμπωτικού

Πώς να το αποτρέψετε;

  • Εφαρμόστε τη σωστή πάχος του χρώματος που προτείνει ο κατασκευαστής,
  • Επιλέξτε αντιθαμπωτικό που είναι κατάλληλο για τον τύπο σκάφους / γιαχτών και για τον τύπο του ύδατος
  • Να μην αραιώνετε τα αντιθαμπωτικά χρώματα λόγω του κινδύνου μείωσης της αποτελεσματικότητας του χρώματος,
  • Προετοιμάστε την επιφάνεια με προσοχή και ακρίβεια.

Πώς να το αφαιρέσετε;

  • Λείανση με υγρό, εφαρμογή νέων στρωμάτων αντιθαμπωτικού χρώματος.
  • Με τη χρήση του C1 shell and fouling remover.

Μπορώ να προσθέσω περισσότερο σκληρυντικό για να επιταχύνω την αντίδραση;

Δεν πρέπει να προστεθεί περισσότερος σκληρυντής, επειδή μετά την σκλήρυνση της βάσης, ο υπολειπόμενος σκληρυντής θα αντιδράσει με τα επόμενα προϊόντα που θα εφαρμοστούν. Αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία ελαττωμάτων. Για τα δισυστατικά προϊόντα, πρέπει να τηρούνται οι αναλογίες που έχει ο κατασκευαστής δώσει στις τεχνικές κάρτες (Τζ.Τ.Κ.).

Wyjście
Przeiń na górę