Wyszukaj na stronie

ТОП МОДЕЛ ПАЛТО нов продукт

TOP MODELCOAT е нов двукомпонентен продукт, който е полиестерен финишен лак за нанасяне с въздушно разпръскване.

Благодарение на своите свойства, той е алтернативно решение, което може да замести инструменталните галещи при производствения процес. Лесното нанасяне, добрата разлистваемост, химичната и термична устойчивост позволява да се използва не само по време на изграждането на модела, но и за реставрация на полиестерни и епоксидни форми.

TOP MODELCOAT новият продукт на Sea-Line е използван при изграждането на иновативно плавателно средство със слънчево задвижване в фирма CREEYACHT:
„Главната форма на корпуса се изработва ръчно, където фрезованите рамки се облагат с ламели от MDF, покрити с тънък слой ламинат и шпатуловка с формоверският продукт Sea-Line. Тази технология ни позволява бързо и икономично изработване на кило с достатъчна точност. За да намалим работата по финиша на формата, килото е боядисано с новата боя TOP MODELCOAT и загрятo, за да се получи необходимата твърдост на лаковото покритие. Така подготвеното кило е основата за свалянето на формата на корпуса без необходимост от шкурене и полиране преди извършване на първата продукция.“

ТОП МОДЕЛ ПАЛТО нов продукт

Също така проверете

Нашите ЧЗВ Отговори на често задавани въпроси

Мога ли да използвам антифаулинг Selfpolishing Sea-Line и Hard Sea-Line върху алуминиева лодка?

Антиосмитовата боя Selfpolishing Sea-Line и HARD Sea-Line не се препоръчват за използване на алуминиеви повърхности. Те съдържат меден оксид, който при контакт с алуминий предизвиква галванична корозия. Специално за алуминий ви предлагаме боя срещу омита ALU-PLUS, която освен отлично сцепление с алуминий се отличава и с увеличена с 30% ефективност в сравнение с традиционните бои срещу омита.

Мога ли да използвам универсален разредител?

Не препоръчваме използването на универсални разредители. Използването на разредител с непознат състав може да доведе до загуба на сцепление, липса на подходящо разливане на боята и лакови дефекти.

Защо боята не тече?

Възможни причини

  • Недостатъчно почистване на повърхността преди нанасянето на боя,
  • Неподходяща подготовка на бояджийските инструменти (четка, валяк),
  • Извършване на работа на място, което е изложено на постоянен контакт с праха.

Как да предотвратим?

  • Грижливо подготвяне на повърхността (шлайфане, почистване, обезмасляване),
  • Подреждане на бояджийските инструменти преди употреба,
  • Поддържане на подходяща чистота на работното място.

Как да премахнем?

  • Шлайфане, почистване и повторно боядисване.
Wyjście
Przeiń na górę